ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ, ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
75 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 κλωναράκι βανίλιας
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
200 γρ. γιαούρτι σακούλας
150 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
6 ασπράδια αυγών (200 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη κοινή
200 γρ. άχνη
1 κουταλάκι του τσαγιού κορν φλάουερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
500 γρ. βατόμουρο πούλπα ή φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το μέλι και το κλωναράκι βανίλιας που προηγουμένως το έχουμε κόψει κάθετα στα δύο αδειάζοντας τους σπόρους. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε το μασκαρπόνε που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουερ κοσκινισμένο. Συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 100οC για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Εξαρτάται από την ένταση του φούρνου. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα, φρέσκες φράουλες και σως βατόμουρου.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 12
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 κλωναράκι βανίλιας
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
200 γρ. γιαούρτι σακούλας
150 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
6 ασπράδια αυγών (200 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη κοινή
200 γρ. άχνη
1 κουταλάκι του τσαγιού κορν φλάουερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
500 γρ. βατόμουρο πούλπα ή φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το μέλι και το κλωναράκι βανίλιας που προηγουμένως το έχουμε κόψει κάθετα στα δύο αδειάζοντας τους σπόρους. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε το μασκαρπόνε που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουερ κοσκινισμένο. Συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 100οC για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Εξαρτάται από την ένταση του φούρνου. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ:
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα, φρέσκες φράουλες και σως βατόμουρου.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 12
18 σχόλια:
Τι έγινε καλέ,μας έπεσε το ζάχαρο;;;;
Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν...
Βρεεεεεεεεεεεε... βαλτή εισαι και συ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
εχεις τιποτε σε κρεμ μπριλε?
θα γίνεις καλή μαγείρισα και γι' αυτό είσαι περιζήτητη νύφη!
μα τι κάνεις τώρα καλέ;κάτσε να χειμωνιάσει λίγο.μου τρέχουν τα σάλια,αμάν.φιλιά.
Αχ,μην τα κάνεις αυτά τώρα!!!!!!!!
Πάλι καλά που έφαγα αργά μεσημεριανό αλλιώς...θα ήμουν ήδη στην κουζίνα να ετοιμάζω τη συνταγή!!!!!!!
Πώς πάει το διάβασμα;;;
Κατι σε πιο.... ετοιμο δεν εχεις; :Ρ
Ουτε ζελε δεν μπορω να φτιαξω.
Ανταίος:
Ε βεβαια αφου είσαι και καποιας ηλικιας !!!!
Συγνώμη παππού Ανταίε !!!
Νερενια:
Γιατί βρε ;;;
γνωστός άγνωστος:
Θα βρω και θα στο αφιερωσω !!!
Ασκαρδαμυκτί:
Εγω ολα αυτα;;;;;;;;;;;;;;;;;;
φουρτουνιασμένη ψυχή:
Γλυκάκι για τη γλυκατζού μου !!!
!sweety!:
Στις κουζίνες....
Γρήγορα στις κουζίνες !!!!
!sweety!:
Καλέ με ρώτησες και για το διάβασμα!!
Πολύ καλά πάει...
Χαίρομαι να διαβάζω γιατί λέω ''ένας χρόνος Ελευθερία και μετά ελευθερία''...
Χα χα χα!!!
Το πρόβλημα θα ειναι οταν αρχισουν και τα σχολεια ...
Αααα!!
Αύριο έχω μάθημα και με τον εραστη του καμπου !!!!
Χα χα χα!!!
Nameless:
Εμείς ειμαστε νοικοκυρές...
Κάτι πιο έτοιμο δεν διαθετει το κατάστημα!!!
Αλλά μην μου ανησυχεις!!
Θα σου στείλω με ταπεράκι το γλυκό...
Όταν το φτιαξω ....
Χα χα χα!!
Χαχα!Τέλειο το λογοπαίγνιο!!!!
Αααα,υπέροχα θα περάσεις!!!Άντε,καλό...ψαροντούφεκο!Γιατί στον "εραστή του κάμπου" δεν μπορείς να κάνεις καμάκι...Θα του πέσει λίγο!
Χιχι!
Χα χα χα χα χα χα!!!!!
Μόλις είδα την απάντησή σου....
Ένα έχω να σου πω...αλλά δεν στο λέω για να μάθεις!!!!χαχαχχαχαα
Δημοσίευση σχολίου