Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τα επαναστατικά μου χαιρετίσματα σε όσους πήραν την απόφαση να κόψουν το κάπνισμα ..


Βλέποντας το couloblog της νεο- απεξαρτημένης από το τσιγάρο- Cούλας και τόσων άλλων bloggers που μιμήθηκαν το παράδειγμα της, ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!, σαν καλή δασκάλα (εδώ γελάμε!) έψαξα και βρήκα κάτι ενδιαφέρον για το τσιγάρο...
Και επειδή ξέρω πως η Τρικαλιώτισσα Tsoύpra θέλει να βλέπει γραμμένα κάποια πράγματα για να καταπολεμά ευκολότερα την ανάγκη της για ένα τσιγαράκι, όπως λέτε όλοι οι εθισμένοι smokers, σας το παραθέτω εδώ...
Για να δείτε πως νοιάζομαι για την υγεία σας και μόνο !!

'' Στις μέρες μας συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ενώ όλοι ξέρουν και συμφωνούν ότι, το κάπνισμα είναι πολύ βλαβερό για την υγεία μας, παρ’ όλα αυτά πάρα πολύς κόσμος καπνίζει. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Ο Χριστόφορος Κολόμβος επιστρέφοντας από το ταξίδι του και την ανακάλυψη της Αμερικής, έφερε μαζί του ένα παράξενο έθιμο των ντόπιων φυλών. Τότε πολλοί Ευρωπαίοι άρχισαν να καπνίζουν, θεωρώντας ότι οι ουσίες του τσιγάρου είναι ωφέλιμες για την υγεία.

Σήμερα όλοι ξέρουν για τις βλαβερές (φονικές είναι η πιο σωστή λέξη) επιδράσεις του καπνίσματος. Παρ' όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να καπνίζουν, αν και αναγνωρίζουν το πόσο επικίνδυνο είναι. Όλοι πιστεύουν ότι το κακό δεν θα συμβεί σε αυτούς. Πολλοί αναφέρουν μάλιστα απλοϊκά και αφελή παραδείγματα του τύπου, "...έχω ένα θείο που καπνίζει σα φουγάρο και είναι δυνατός σα ταύρος".

Κάθε χρόνο πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με τις επιπτώσεις του τσιγάρου στο ανθρώπινο σώμα. Το τσιγάρου επηρεάζει σχεδόν όλο το σώμα.

Οι περισσότεροι όταν αναφέρονται στα βλαβερά συστατικά του καπνού αναφέρονται στην πίσσα και την νικοτίνη. Δυστυχώς, ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περίπου 4000 συστατικά που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.

Μερικά από αυτά είναι:

Η νικοτίνη. Η νικοτίνη κάνει την καρδιά του ανθρώπου να χτυπά γρηγορότερα και αυξάνει την πίεση του αίματος από την πρώτη στιγμή που κάποιος την εισπνεύσει. Αυτό είναι η αιτία για τις καρδιακές παθήσεις που παρουσιάζουν συχνά οι καπνιστές. Η νικοτίνη προκαλεί εθισμό, δηλαδή το άτομο συνηθίζει και χρειάζεται την ουσία αυτή. Γι΄ αυτό και πολλοί καπνιστές δυσκολεύονται να σταματήσουν το κάπνισμα.

Η πίσσα. Το πιο σημαντικό συστατικό είναι η σκουρόχρωμη πίσσα του καπνού. Αυτή ακριβώς η ουσία περιέχει και το άρωμα. Η πίσσα είναι το υλικό με το οποίο φτιάχνουμε τους δρόμους. Κάθεται στις πνευμονικές κυψελίδες, φράζοντας τις. Έτσι η λειτουργία της αναπνοής δυσκολεύει, με αποτέλεσμα να μην προσλαμβάνεται επαρκής ποσότητα οξυγόνου.

Μονοξείδιο του άνθρακα. Είναι ένα δηλητηριώδες αέριο που συνδέεται με μεγαλύτερη ευκολία με την αιμοσφαιρίνη του αίματος, απ' ότι με το οξυγόνο. Αυτό σημαίνει ότι εάν βρεθούμε σε ένα χώρο με μεγάλη συγκέντρωση αυτού του αερίου, τότε δεν προσλαμβάνουμε οξυγόνο παρά μόνο μονοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν τα κύτταρα του σώματός μας και τελικά να πεθάνουμε.

Φορμαλδεΰδη. Είναι το υλικό που βάζουμε τους νεκρούς ιστούς (τα πτώματα δηλαδή) για να διατηρηθούν και να μην αποσυντεθούν.

Αρσενικό. Δηλητήριο, υπάρχει στα περισσότερα ζιζανιοκτόνα.

Βενζόλιο. Υλικό που περιέχεται στο πετρέλαιο. Δημιουργεί καρκινογόνα κύτταρα.

Ραδόνιο, πολώνιο. Ραδιενεργά υλικά. ''
Ελπίζω να το πήρατε χαμπάρι πως μόνο κακό σας κάνει αυτό το διαβολικό κατασκεύασμα που μόνο προβλήματα υγείας δημιουργεί !!

Έτσι λοιπόν εθισμένε φίλε blogger ...
Υ.Γ= Εγώ από το καλοκαίρι ετοίμαζα την απεξάρτηση σας.. Χαίρομαι που εισακούστηκα !!
Υ.Γ2= Μπράβο σε όλους σας που πήρατε μια τέτοια απόφαση !!!
Υ.Γ3 και το κουλό της όλης υπόθεσης γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα!!= Το ήξερες φίλε ή φίλη μπλογκερ (σαν ξανθιά τηλεpersona πρωινής εκπομπής κάνω !!χαχα!!) ότι το αι σιχτίρ δεν είναι τούρκικη φράση ;;
Έπεσες από τα σύννεφα ;;
Δεν το ήξερες ;;
Γι' αυτό είμαι εγώ εδώ για να σου την μάθω...
Το αι σιχτίρ είναι ελληνικότατο σύμφωνα με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη διότι βγαίνει από το ες και το οικτίρω ...
Τι μαθαίνει κανείς εεε ;;!!
Καλό υπόλοιπο εβδομάδας σε όλους και κρατάτε γεράαααααααα !!!

12 σχόλια:

Vangel Greko είπε...

Μπράβο βρε Ελευθερία για την ανάρτηση!!

Χρηστική & χρήσιμη!!

Τα σέβη μου!!

Κουράγιο και υπομονή με τα διαβάσματα σου φαίνονται πως δεν τελειώνουν!!

Ελευθερία είπε...

Με τίποτα όμως ρε Βαγγελη, με τίποτααααα ...

Αλλά υγεία !!!

Φιλιά ...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο, καλά εκανες και τα γραφεις για να ισχυροποιουνται οι αποφασεις μας!!

φιλια πολλα

ΦΟΥΛΗ είπε...

Όχι ρε, αν είναι να πάω ας πάω,όχι και το τσιγαράκι,όλα μας τα έκοψαν!!να κάτσω τότε σε μια γωνιά να με ποτίζουν σα γλάστρα!!
Καλά κάνεις όμως και τα λες...
καληνύχτα....

Ελευθερία είπε...

Coula μου γι αυτό το κάνω βρε...

Και εσύ εισαι η καλύτερη μαθητρια μου !!!

Ελευθερία είπε...

Που θα πάει Φούλη μου ....

Θα σε κανω και εσένα να αλλαξοπιστήσεις !!!

χαχαχα

Tsakaleiros C. είπε...

Αχ μωρέ τι καλήηηη! :*
Σ'ευχαριστούμε πολύ που μας νοιάζεσαι κι έστω κι έτσι μας φροντίζεις!
Καληνύχτα γλυκούλι μου και κουράγιο με τα διαβάσματα.Αν είσαι συνεπής,μια χαρά θα τα πας!Σε φιλώ :)

Ελευθερία είπε...

Tsoύpra φυσικά και σας στηρίζω ..

Ιντερνετικά μπορώ, ιντερνετικό θα ειναι και το στηριγμα μου...

χαχαχα

Φιλούμπες και γερά εεε ;;!!!

geoaman είπε...

το κακό είναι ότι παίρνουμε παράδειγμα από τις εξαιρέσεις χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τον πραγματικό αριθμό αυτών που αρρωσταίνουν από το κάπνισμα. Και ναι στην τότε Αμερική κάπνιζαν αλλά πως και τι κάπνιζαν δεν το έχουμε αντιληφθεί…. ΄
Μάλλον τότε κάπνιζαν για κάποιο συγκεκριμένο λόγω και όχι σαν φουγάρα όπως εμείς

Ελευθερία είπε...

geoaman όπως τα λες..
ΦΟΥΓΑΡΑ ...

Αυτο ειναι καταντια και πρεπει να σταματησει !!

φιλιά !!

gnostosagnostos είπε...

ωχ...εγω το ξαναρχισα μετα απο πολυ καιρο...
μαλακια μεγαλη....αλλα πιστευω οτιθα το ξανακοψω

Ελευθερία είπε...

Να το ξανακόψεις γνωστέ !!

Τόσα βλαβερά πράγματα προκαλεί ...

Μου το υπόσχεσεεεεεε ;;;