Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πίνω, πίνω και δεν με πιάνει .......


Την Κυριακή ήταν η βάφτιση της κορούλας της ξαδέρφης της μάμυ... Ελπίδα το όνομα της νεοφώτιστης..
Θα μου πείτε όμως που κολλάει ο τίτλος της ανάρτησης με αυτήν μου την ανάρτηση..
Όλα στην ώρα τους.. Μην μου βιάζεστε !!!

Ήταν που λέτε χθες η βάφτιση σε έναν ωραίο ναό, Αγ. Κωνσταντίνου στη Λάρισα. Με νεύρα κρόσσια γιατί είχαμε πάει 40 λεπτά νωρίτερα και από τους ίδιους τους γονείς του μωρού (και από τους κουμπάρους!), αμακιγιάριστη γιατί η μάμυ τσίριζε και ωριόταν ότι δεν θα προλάβουμε γκρρρρ!! και ενθυμούμενη τα γεγονότα του Σαββάτου, η πλήρης ξενέρα, περιμέναμε τον κόσμο.
Μπαίνουμε στην εκκλησία και πέφτω πάνω σεμια θειά η οποία με αγριοκοιτάζει και αρχίζει τα καντήλια. Ήμασταν άλλωστε και σε εκκλησία οπότε το όλο σκηνικό ταίριαζε ταμάμ. Αποφεύγοντας τη γιαγιά και τα μπινελίκια της και αφού της έριξε και εγώ ένα παρόμοιο βλέμμα, προχώρησα στο εσωτερικό της εκκλησίας. Γιαγιάδες από εδώ και από εκεί να κουτσομπολευουν και να κοιτάνε με περίσσιο ενδιαφέρον τις τοιχογραφίες (πάντα έτσι δεν κάνουν;) κάθισα με τη μάμυ μπροστά μπροστά. Η ώρα ήταν 11:45.
Κόσμος έμπαινε και έβγαινε, η ώρα ήταν 12:10 και τα νεύρα μου ναααααα με το συμπάθειο. Δεν ειναι και οτι το καλύτερο για μια 18χρονη να ακούει 5237253751001 φορές ''άντε με το καλό'' και ''καλή παντρειά''.. Εεεε άι σιχτίρ πιααααα !!!!!!
Οι γιαγιάδες συνέχιζαν το κουτσομπολιό και ενώ η κολλητή δεν έστελνε την ρημάδα την απάντηση σε μήνυμα που της έστειλα, είπα να περάσω το χρόνο μου ακούγοντας τις συζητήσεις των άλλων. Δυο γιαγιάδες ακριβώς από πίσω έκαναν την παρακάτω συζήτηση:

Γιαγιά1- Δεν έχει κόσμο βρε Bούλα μου σήμερα. Γιατί;
Γιαγιά2- Τι να σου πω βρε Σίσσυ μου! Δεν ξέρω! Μάλλον δεν έχουν κρατήσει τις παλιές παρέες τους και οι φίλοι τους έγραψαν!
Γιαγιά1- Λες; Μπα! Δεν το νομίζω. Η Λένα είναι καλό κορίτσι! Και η κουμπάρα πολύ ωραία, αλλά τι φοράει σήμερα;
Γιαγιά2- Όντως αυτό το ριχτό την παχαίνει.
Γιαγιά1- Είναι που είναι τσουπωτή, φοράει και τα ριχτά τς τς τς ντροπής πράματα!
Γιαγιά2- Και ο άντρας της .. καλέ πόσο είναι;
Γιαγιά1- Την περνάει τουλάχιστον 15 χρονάκια!
Γιαγιά2- Ε! όχι! Αν και του φαίνεται! Γκρίζαρε το μαλλί!
Γιαγιά1- Ναι ! Μα τι παρατηρητική που είσαι βρε Bούλα μου!!!
Γιαγιά2- Να! Κοίτα τη μητέρα της Λένας... Καλέ τι παπούτσια είναι αυτά; Με τις παντοφλες ήρθε;
Γιαγιά1- Ναι γιατί η φίλη της! Να καλέ αυτή η ξανθιά με τις μπούκλες! Κοίτα τα κόκκινα παπούτσια! Ούτε στο κλαρί να έβγαινε...

Και ενώ η Σίσσυ και η Bούλα έσταζαν δηλητήριο για την κολυμπήθρα, για τα γλυκά της βάφτισης, για τα ράσα του παπά κλπ κλπ η ώρα είχε πάει 12:20 και τα νεύρα κρόσσιαααα λεμεεε !!
Η βάφτιση άρχισε κατά τις 01:00 γκρρρ και τελείωσε αν έχετε το Θεό σας κατά τις 02:15 !!
Το μυστήριο υπέροχο, η μικρή σκέτο μπουμπούκι και δεν έκλαψε και καθόλου. Πήραμε τα γλυκάκια που λέτε και βγήκε όλο το σόι (μου μέσα!) να δούμε με τι αυτοκινητο θα πάει η θεία, ο θείος, ο άλλος ο θείος, η γιαγιά μπλα μπλα μπλα και αφού οργανωθήκαμε και βρήκαμε επιτέλους ποιος στο διαολο θα παει με ποιον πήραμε στο δρόμο προς το αυτοκίνητο. 2 χαζές ξανθιές, εγώ και η μάμυ φυσικά, μπροστά από τους άλλους με τις τακούνες να κανουν κλακ κλακ στους έρημους, κυριακάτικους δρόμους της Λαρίσης, ένας πατέρας με βήμα στρατιώτη να κοιτάει μανιακά τα παπούτσια του, ένας θείος μες την τρελή χαρα (το γλυκό μαλλον ειχε μαριχουάνα, δεν εξηγειτε αλλιώς!) και έναν άλλο θείο από την υπερβολική απερισκεψία του στο δρόμο (είναι και μεγάλος σε ηλικία) στο τσακ να τον πατήσει αυτοκινητο και να τον κάνει μερέντα. Τρελό σκηνικό! Ακόμα βεβαια δεν εχω καταλάβει αν ήμασταν για γελια ή για κλάματα.
Και αφού μπήκαμε ομορφα- ομορφα στην Φεράρι μας (μεταξύ μας ενα Ford μπλε ειναι που δεν γυρνανε και καλά οι ταχυτητες, εε τι!!?? μεγαλεία λέμεεεε!!) και αφού πηγαμε να ξεκινήσουμε ακούσαμε φωνές. Κάνουμε τα κεφάλια πίσω και βλεπουμε στο διπλανό φούρνο να μαλώνουν δύο κυριούληδες με κοτλέ παντελόνια και μαγκούρες για τα ρυτιδιασμένα ματια μιας γιαγιούλας με κόκκινο τσεμπέρι! Και ενώ οι γέροι έπαιζαν το Ρόκι 4, ο ντάντυ επιτέλους έβαλε μπρος.
Το νεό πρόβλημα τώρα ήταν πως θα βρίσκαμε το κέντρο το οποίο ήταν χαμένο έξω από τη Λάρισα σε κατι χιλιόμετρα αγνώστου προέλευσης. Μετά απο έναν καβγά μεταξύ μαμυς και νταντυ - από εδώ στρίψεεεεε, -όχι από εδώ πρεπειιιι, ο 76χρονος θείος μου (αδερφός της γιαγιάς!) διάβασε την ταμπέλα του κέντρου στα αγγλικά ζζζζντόινγκ και επιτέλους μπήκαμε στο κέντρο.
Στο κέντρο επικρατούσε η χλιδή. Χρυσές, άσπρες και ροζ λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά. Πρώτη φορά στα χρονικά πάω σε μια βάφτιση οπου το κεντρο δεν εχει πίστα για τζέρτζελο, αλλήθωρο κλαριντζή και παιδεραστή κιθαρίστα. Πολύ το χάρηκα γιατί είμαι και της πχιότητας και του σαλονιού. Απαλή κλασική μουσική έπαιζε και η θέα έκοβε την ανάσα.
Η μαλακία έγινε στα τραπέζια. Με εβαλαν σε ενα με τη μάμυ, τον πατέρα, τον θειο και μια οικογένεια με 4 κουτσούβελα. Ο πατερας μου μη δει παιδί, ορμάει να μαθει το ονομα του. Τιο το 'θελε; Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και κορίτσια είχαν τα ονόματα του πρώην μου και του ανθρώπου με τον οποίο είμαι ερωτευμένη τώρα. Και ενώ σιχτίριζα την ώρα και τη στιγμή που βρεθηκε σε αυτό το τρίο ... μπελάδων, βρήκα τη λύση στο πρόβλημα, την διέξοδο μου. Ήταν στρόγγυλο, μακρύ και άσπρο! Μην πάει ο νους σας εκεί! Τς τς τς! Ένα μπουκάλι με λευκό κρασί εννοούσα!
4:30. Είχα πιει όλο το καταπέτασμα! 1,5 μπουκαλι κρασί και συνηδειτοποίησα πως όντας μεθυσμένος παίρνεις τις πιο χαζές αποφάσεις. Αποφάσισα λοιπόν πως θα γίνω κοκκινομάλλα, θα κάνω 5 παιδιά (κουνέλα η Ελευθερία!) και θα σκεφτώ να περάσω νηπιαγωγός (με την καμία! πλέον είμαι νηφάλια!). Η μαμυ μεθυσε με ενα ποτήρι κρασί και μου μιλούσε για ανταυγιες ώσπου φώναξε σε ολη την αιθουσα ''πάω για κατούρημα! θα ερθεις;''. Ρεζίλιαααα !!!
Με το που γύρισα από το πίπι ρουμ που λέει και η Μαρία, συνέχιζα η αλκοόλα το πιοτό σαν την τελευταία αλκοολική της Τρούμπας. Και το λέω αυτό γιατί είχα πάρει μια μαγγικη στάση, Jesus!
Ο κύριος Γιώργος που γνώρισα ήταν ο πιο σπαστικός άνθρωπος του κόσμου. Γιατί εκτός του ότι μου έκανε το ''100 και 1 λόγοι για να μην γινεις φιλόλογος'', μου έκλεινε τσακίρικα το μάτι και μου ελεγε ''γερό ποτήρι είσαι εσύ μανάρι μου!''. Και η γυναίκα του ήταν διπλα, η οποια γυναικα του αποδείχτηκε φιλη της μαμας μου απο το δημοτικο και φιλεναδα για ενα καλοκαιρι καθως ειχαν παει μαζι στην Κω.
Και εκεί που ήμουν ο Ντιρλαντά Ντιρλανταντά τα πιτσιρικια απο δίπλα ηθελαν να με βγαλουν φωτογραφία με το nintendo λες και ημουν αξιοθεατο! Δεχτηκα να βγω και μετα απο λιγο ολο χαρα το ενα πιτσιρικι μου εδειξε πως πανω στη φωτογραφια μου ειχε προσθεσει μουστακι και κερατα! Πως μου πήγαιναν δεν λεγεται! Ήμουν ετοιμη να πάρω τον Ηρωδη να κάνει τη δουλειά του αλλα μετα θυμηθηκα πως πρωτον έλεγα μαλακιες, δευτερον ο Ηρωδης δεν εχει κινητο, τριτον ήμουν ζαλισμενη και ηθελα να κοιμηθω και τεταρτον ελεγα μαλακίες !!!!
Κατά τις 5:30 ξεκινησαμε για το δρομο της επιστροφής και χρ χρ χρχρχρχρ εριξα κάτι ύπνους στο κρεβατάκι μου !!!!

Υ.Γ= Σας χρωστάω και ανάρτηση απο τη συναυλια του Αλκίνοου Ιωαννίδη που πηγα τη Δευτέρα !!!
:)))

35 σχόλια:

!sweety! είπε...

Ε όχι και σαν την τελευταία αλκοολική της Τούμπας βρε Ελευθερία μου!!!
Θίγεις τα πάτρια εδάφη!!!!!Θα πλακωθούμε δίδυμη!!

Τρελό τζέρτζελο λέμε...Ειδικά το σκηνικό Βούλας-Σισσακίου ήταν όλα τα λεφτά!Τώρα πια θα λέμε..."Αχ,Βούλα!"
LOL!!!

1,5 μπουκάλι;;;;;;Ιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!Αλκοόλα!!!Μίλησε και η πρόκειται-να-πάθω-κύρωση-του-ήπατος !sweety! τώρα!

Περιμένω όλες τις λεπτομέρειες από τη συναυλία του Αλκίνοου!

Σμουτς!;)

Reaction είπε...

Kala periegrapses tromera glafura kai me xioumor klassiki Larisaiki vaftisi upoklinomai!k exo faei me to koutali ti sugkekrimeni ekklisia!Klassikes theies auti einai i trofi-zoi tous dn kanun tpt allo apo to na pane se gamous k vaftisia k na sxoliazoun!pfff!

Reaction είπε...

oso gia ton Alkinoo zileuo to ligotero...an k mu fanike kapos pou itn eixane sto dimotiko odeio!eimai xronia kollimeni mazi tou!!!na mas kaneis mia pliri perigrafi!anarotiemai an eipane me to gnosto tropo to "ego k aesu mazi" kanoun xoreutiko sunithos agkaze!

Athens Girl είπε...

Ενάμισι μπουκάλι;
Γερο ποτήρι
Εγώ θα είχα ξεραθεί προπολλου…

ΦΟΥΛΗ είπε...

Δεν πέρασες και άσχημα απ ότι βλέπω!!
βρε είσαι γερο ποτήρι,πάντα τέτοια!!
καλημέρα..

Marouli είπε...

Εχω κατουρηθει απο τα γελια!! Εισαι θεα τελος!!! Τι αλλο να πω???? τι?

Μαρουλοφιλακια!!

Ελευθερία είπε...

Διδυμάκι μου έκανα λάθος.. Εννοώ Τρούμπα, παλια συνοικια στην Αθηνα οπου μαζευονταν μάγγικα αγορια και κοριτσια...

Καλά το σκηνικο της Βουλας και της Σίσσυς δεν παιζοταν λεμε !!
Αυτες οι θειες τελικά δεν υπάρχουν χαχαχα !!!
Αχ Βούλααααα !!!!!!

Αλκοόλα δεν λες τίποτα !!
Χμμ! Όσο για εσένα, αγάπη γι αυτο ημαστε και διδυμες !!!χαχαχα
Και οι λεπτομερεις για τον Αλκινοο οσονουπω !!
Ηταν παντως μια υπέροχη, μαγευτική βραδιά !!!

Ελευθερία είπε...

Η βάφτιση πολύ γελιο λεμε Ηλιάνα μου.. Ωραια φωτο διαλεξες στο αβαταρ by the way !!

Μη σου φαινεται παράξενο για το δημοτικο Ωδείο..
Ο Αλκινοος μια χαρα τα καταφερε στη σκηνη..
Αυτος ο ανθρωπος στα live του γινεται αλλος ανθρωπος..
Ανθρωπο- ορχήστρα θα τον ελεγα !!!

Φιλιάααα !!!!!

Ελευθερία είπε...

Athens Girl θα ειχες ξεραθει ;;
Θα σε μαζευαμε μαρή απο τα πατώματα δηλαδή ;;
Χαχαχαχα

Φιλια κ ευχαριστω για το περασμα !!!

Ελευθερία είπε...

Με αυτα και με εκεινα Φουλη μου μια χαρα τα περασα !!
Να ΄ναι καλά το αλκοολ !!!!!
χαχαχα

Ελευθερία είπε...

Θεά... θνητή... δεν ξερω μαρούλι !!!

Χαιρομαι πάντως που σε εκανα να γελάσεις !!!

!sweety! είπε...

Έτσι το δέχομαι...Τρούμπα ναι!Αλλά στην Τούμπα είναι η έδρα της ομάδας!Δεν σηκώνω σχόλια...

Δεν παίζονται λέμε!!!Σήμερα το πρωί πέτυχα δύο να μιλάνε για ό,τι μπορείς να φανταστείς στη στάση του αστικού!Δεν παίζεστε κορίτσια!!!

Αχ,άσε δίδυμη...Πρέπει να το ελαττώσω...Ευτυχώς χθες μόνο κάτι σαγκριές ήπια...Τίποτα δηλαδή...

Ζηλεύωωωωωω!!!!!!Θέλω κι εγώ Αλκίνοο!!!

Ελευθερία είπε...

Ο άνθρωπος ήταν Θ Ε Ο Σ !!!

Βγαλαμε και φωτο αλλα την τραβηκε η κολλητη που ηταν στα προθυρα λιποθυμιας και βγηκαμε σαν την ΚΑΤΑΡΑ 2 !!!
χαχα

!sweety! είπε...

Αφού δεν ήταν σαν τον Εξορκιστή,πάλι καλά!
Χαχαχαχα!!!:):)
Αλλά γιατί ήταν στα πρόθυρα λιποθυμίας καλέ;Κομμάτια είχατε γίνει ρε δίδυμη;

Ελευθερία είπε...

Κομματια δεν λες τιποτα και η Ευτυχια με το που τον ειδε.... κατι επαθε !!

Σου λεω.. δεν υπήρχε !!
Καλέ ετρεμε .....

!sweety! είπε...

Πλάκα με κάνεις!!!!!!Να ήταν και κανένα καλό κομμάτι ο Αλκίνοος...Εντάξει,δεν λέω...σαν μουσικός ο άνθρωπος τα σπάει!
Anyway...με τα γούστα του ο καθείς...

Ελευθερία είπε...

Xαχαχαχα !!!

Καλέ την έπιασε κατι που ειδε διάσημο !!..

χαχαχα

!sweety! είπε...

Κι εγώ έτσι κάνω όταν βλέπω το Μιχάλη!!Το Χατζηγιάννη καλέ!

Α!Έχεις και πρόσκληση για παιχνίδι.Δεν ξέρω αν την είχες δει...

Ελευθερία είπε...

Την είδα...
Ευχαριστώωωω !!!!

Θα ξεκινησω να γραφω τα μυστικα και θα βγαλω τα απλυτα στη φόρα !!!

χιχιχι

!sweety! είπε...

Έτσι,έτσι...
Περιμένω!!!!
Μουαχαχαχαχα!!!!!!!

Ελευθερία είπε...

Διαβολικός γέλωτας δίδυμη ;;;;

χμμμ !!!!

!sweety! είπε...

Yes!!!Θα πέσει ανάκριση!!!
LOL!!!

Ελευθερία είπε...

Ανάκριση ;;

Χμμμ !!!

Θα την εχεις αστυνόμε Μπέκα !!
χαχαχα

!sweety! είπε...

Προτιμώ τον ντετέκτιβ Μονκ!!!
Χαχαχα!!!

Ελευθερία είπε...

Μονκ ;;

Πολύ ανασφάλεια βρε δίδυμη ο Μονκ !!

!sweety! είπε...

Δεν τον παρακολουθώ σχεδόν καθόλου απλά δεν μου αρέσει ο Μπέκας γι' αυτό είπα Μονκ.

Α!!!Βρήκα!!!Αστυνόμος Σαίνης καλύτερα!!!
Χαχαχα!!!

Ελευθερία είπε...

Σαίνης !!!!!

Αυτο μαλιστα !!!!

!sweety! είπε...

Θα βγάλω και ελικοπτεράκι απ' το κεφάλι!!!
Χαχαχα!!!!!!!!

Ελευθερία είπε...

χαχαχα με γκριζα καμπαρντίνα !!!

γιουχου !!!

zoyzoy είπε...

Μια χαρά πέρασες έγινες ντίρλα Κυριακάτικα και βρήκες και θέμα να μας διασκεδάσεις:))
Επρεπε να'βαζες και τη φωτό που σ'εβγαλαν τα πιτσιρίκια:))

Καλή Απόκρια με φιλιά θαλασσινά:))

astakoulis είπε...

Πίνω και μεθώ δηλαδή η βάφτιση! Άντε, πάντα τέτοια. Πότε θα βάψεις το μαλλί;

Ελευθερία είπε...

zoyzoy μου χαχαχα ντιρλα δεν λες τίποτα !!!

Την φωτο δεν την πήρα ..

:(((

Ελευθερία είπε...

Η βάφτιση astakouli ήταν πολύ πίνω πίνωωω !!!!

Το μαλλί χμμ!! το καλοκαιρι ή ποτέ !!!
Είπαμε ημουν λίγο γειάαα σου εκεινη την ωρα !!
χαχαχα

Vangel Greko είπε...

( Μα γιατί να έχει τόσα σχόλια η ανάρτηση; )

Αφού έπιασαν πάλι τη συζήτηση 2 υπέροχα & ολίγον μουρλά κορίτσια που συμπαθώ πολύ!!

Το μόνο που έχω να δηλώσω για την ανάρτηση είναι πως με πονάει η κοιλιά μου από τα γέλια!!

Τα σέβη μου!!

Ελευθερία είπε...

Βαγγελάρα μου μιλούσα με το φοβερό πλάσμα την δίδυμη και εδώ και στο μπλογκι της ταυτόχρονα !!!
χαχαχα

Αρχόντισσες !!!
Χαίρομαι που σου άρεσε ...