Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Monopoly !!






Η Μονόπολη είναι ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι παίζουν αυτό το παιχνίδι σε 26 γλώσσες.

Δεν έχετε αυτή τη περιέργεια να μάθετε την ιστορία της και του δημιουργού της Charles Darow;;






Το 1934 πολλοί άνθρωποι στην Αμερική είχαν χάσει τις δουλειές τους και δεν είχαν χρήματα για τις οικογένειές τους. Αναζητούσαν, λοιπόν, τρόπο για το τι θα κάνουν τελικά. Η κατάσταση ήταν άθλια.

Τότε ένας άνθρωπος, άνεργος και αυτός, ο Charles Darow καθόταν στο σπίτι του σκεπτόμενος με τι μπορεί να κάνει για να διασκεδάσει τα παιδιά της εποχής & μέσω κάποιου παιχνιδιού να βγάλει και αυτός λίγα λεφτά για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Τότε εφηύρε την Monopoly.

Μια μέρα ο Darow πήρε το παιχνίδι του αυτό και πήγε σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών. Εκεί τους είπε ότι είχε ένα φανταστικό παιχνίδι που λέγεται Monopoly και τους παρακάλεσε να το τελειοποιήσουν και να το βγάλουν στην αγορά. Ο διευθυντής του εργοστασίου ήταν όμως κατηγορηματικός και του απάντησε με ένα μεγάλο ΟΧΙ σαν του Μεταξά καλή ώρα.

Με τη βοήθεια των φίλων του, ο Darow το τελειοποίησε πράγμα που άρεσε σε όλους.

Αυτή τη φορά όμως ο Darow πήρε τη Monopoly και την πήγε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών γύρω στη δεκαετία του 1920. Το παιχνίδι άρεσε πολύ στον καταστηματάρχη ο οποίος τρελάθηκε με αυτή την νέα πρόταση στο χώρο των παιχνιδιών.

Με το που το έφερε στο μαγαζί όλος ο κόσμος ήθελε να το αγοράσει και σε όλο τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα αγαπητό. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα ζήτησε από τον Darow και τους φίλους του να φτιάξουν και άλλα για να πουλήσει όσο τον δυνατόν περισσότερα.

Ο Darow από τότε είχε πολύ δουλειά. Ξαναπήγε δε και στο εργοστάσιο που είχε επισκεφτεί πριν μήνες και ζήτησε να του φτιάξουν πολλά αντίτυπα του παιχνιδιού. Ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσε να πει όχι αυτή τη φορά γιατί ήξερε ότι το παιχνίδι αυτό είχε υψηλή δημοτικότητα και για να αυξήσει τα κέρδη του είπε φυσικά ναι!!
Υπολογίζεται πως σήμερα το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει παιχτεί πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει καταλάβει μία θέση στο Ρεκόρ Γκίνες!!

Τώρα που μάθατε και την ιστορία του φημισμένου αυτού παιχνιδιού που όλοι έχετε χιλιοπαίξει (είμαι σίγουρη γι' αυτό), νομίζω πως μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι...









Τα φιλιά μου & την αγάπη μου καλά μου bloggoφιλαράκια !!!




Καλή εβδομάδα!!

8 σχόλια:

Νερένια είπε...

Όχι άλλη Monopoly (κατα το όχι άλλο κάρβουνο) , παίζω κάθε βράδυ .... του μικρού μου του αρέσει πολύ και τι να κάνω και γω;;;;;;

Την έχουμε σε όλες τις edition .... στην δική μου (όταν ήμουν μικρή) , στου άνδρα μου (όταν ήταν μικρός) του 2000 με τα πρώτα € και τώρα για παιδιά.... όχι άλλη Μονοπολυυυυυυυ....


Όνειρα γλυκά...

Ελευθερία είπε...

Νερένια:

Εμείς ποτέ θα παίξουμε Μονόπολη??
Θα έχει γέλιο να κάναμε ένα διαγωνισμό Μονόπολη σε κάποιο blog!!
Παντως το σχόλιο σου ήταν απογειωτικό....
Χα χαχαχα !!!
Καληνύχτα !!

Manouli είπε...

Πεθαίνω για Monopoly! Δεν έχω καλύτερο παιχνίδι! Την έχω και εγώ δεν ξέρω σε πόσες εκδόσεις και έχω να παίξω χρόνια (διότι όλοι βαριούνται! Μην τους χέσω). Άντε να μεγαλώσουν τα μικρά μου να παίζω με αυτά τουλάχιστον!

Ελευθερία είπε...

Manouli:

Είναι πολύ ωραία όντως..
Άσε.. Και εγώ τα ίδια περνάω..
Και όχι μόνο με τη Monopoly..
Με όλα τα επιτραπέζια!!!
Με το που βλέπουν εμένα και επιτραπέζιο (θανάσιμος συνδυασμός) όλοι λακίζουν...
Οπότε,συμπάσχω...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Από τότε που κάποιος έκανε ένα χυδαίο λογοπαίγνιο με το όνομα του παιχνιδιού, δεν ξαναμπόρεσα να το δω με συμπάθεια το παιχνιδάκι!
Τι να κάνουμε, είμαι αυστηρών αρχών ο θεολόγος...

( fortounata) είπε...

εγώ πάλι δεν το έχω παίξει ποτέ.φιλιά.

Ελευθερία είπε...

Ασκαρδαμυκτί:

Χαζέ!!

Ελευθερία είπε...

fourtounata:

Αλήθεια;;
Ε τότε πρέπει να παίξεις οπωσδήποτε!!!
Φιλιά και σε σένα...